2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Welcome to 2011

Sveiki

Jau pavasaris :). Kaip meška iš žiemos guolio - taip aš išlindau. Bet nemiegojau . :) Apšildęs fasadą pasiruošiau žiemai. nusipirkau 8 kietmetrių malkų iš vasaros, pasiruošęs 200 maišiukų (talpa 12 kg) anglims, laukiau speigų bei šildymo sistemos testavimo. Praktiškai savaite miegojau katilinėje. :) pirmos savaitės parodė, kad KKK (keito kuro katilas) + akumuliacine be elektroninio valdiklio - duoda tik 50% efektyvumo. Vakarais reguliuoji pamaišymo vožtuvą, ryte bėgi ne į WC - o į katiline :). pasvarstęs nusipirkau danfoss pavarą su kompu į kurį pasiduoda lauko , kambario davikliai bei pagal tai reguliuoja iseinantį srautą. EFEKTAS nerealus - vakare nuo 18.00 iki 23.00 į sistemą pasiduoda 45-50 laipsnių, naktį - 37-43. Plius nuo 00.00 iki 05.00 aplamai išjungių šilumos padavimą į sistemą (nustatyta kambario temperatura 18 laipsnių naktį, dieną 21) - KKK viską atiduoda į akumuliacinę.
Summary -7 kietmetriai medžio bei 1,5 tonos anglių. Pečių kuriu vieną kartą paroje - 19.00. Užkrovimas - 24 kg malkų bei 12 kg anglių. katilas dirbą pastoviai 75-80 laipsnių. Į sistemą atiduodų kaip ir rašiau - iki 50 laipsnių. Jokios smarves katilinėje, kondensato. paskutinėmis šaltomis vasario dienomis temperatūra būdavo nuo 19 - iki 21 (nemėgstu karščio šiaip). Pinigine išraiška - kartu su karštu vandeniu ir sildymu vidurkis yra 300 Lt/mėn arba 1,74 Lt/kvadratas. Kitais metais turi sumažėti - nes kurenti išmokau tik vasario mėnesį :).
Kol šildziausi - susidėjau rozetes, pasikabinau gipso lubas. Na kaip sakoma - laikas veltui nėjo.
O dabar jau kaip ir sezonas prasideda - nuo malkų paiėškos. teks malkine susiręsti. Na o kaip bus ir kaip gyvensim - parašysim . :)

15 komentarų:

  1. Sveikas. Butu malonu pamatyt fasado bei katilines nuotrauku :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. brukstelk meilą - pafotkinsiu. parašysiu kur kas ir į ką reikia atkreiptį dėmesį

    AtsakytiPanaikinti
  3. Imbraso, nepatingek su visais nuotraukomis ir patirtimi, jei jau rašai blog'a. Daug žmonių skaito, gal nedaug komentuoja.

    AtsakytiPanaikinti
  4. man taip pat būtų įdomu pasižiūrėti į fasadą ir katilinę :) s.sigitas@gmail.com Dėkui

    AtsakytiPanaikinti
  5. jeigu nesunku parasyk ka nors apie sienas ,kodel keramzitas kokio plocio kiek ir pan.Niekaip neapsisprendziu, namas vieno auksto,patark.Aciu berzas9@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai mesk čia ir visi matys, kam po vieną siuntinėt. Tai juk tavo blog'as :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man būtų irgi labai idomu viską pamatyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. nuotrauku vis dar nera :( Zmones tikrai skaito, bet reciau komentuoja.
    Gal galetum surasyti ka darytum kitaip?

    AtsakytiPanaikinti
  9. google talk
    search ilmaras@gmail.com :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Idomu butu suzinot kokius komponentus naudojai automatikai, kaip derinai ir panasiai.

    AtsakytiPanaikinti
  11. ieškau pavyzdžių kas fasadui naudojo dirbtinio akmens apdailą.. gal jūs?

    AtsakytiPanaikinti
  12. domėjomės kaunoenergija.lt energijos taupymo sprendimais, ko gero reikės mums keisti vamzdynus, radiatorius ir šiltinti sienas. būtų mažesni mokesčiai turbūt..

    AtsakytiPanaikinti
  13. būtinas reikalas kiekvieniems namams yra kondicionierių montavimas, turbūt šią vasarą jau visi tai suprato.. mes įsirengėm ir džiaugėmės, kai aplinkiniai kentė ir visokius liaudiškus triukus vėsinimosi bandė:D

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki, Ilmarai. Džiaugiuosi, kad ėmėtės tikrai rimto iššūkio ir, kaip matyti iš rezultatų - sėkmingai. Su tuo ir sveikinu!
    Prie to paties klausimas Jums kaip ekspertui - gal teko susidurti su šiais vyrukais - https://apdailosdarbaivilnius.lt/. Ieškome apdailos specialistų ir nesinori nudegti nagų.
    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti